Buli előtt ne felejtsd el összedobni ezeket a csábító finomságokat!

Ha buliba készülünk, érdemes olyan ételt fogyasztani, ami hosszú időre eltelít, így energiával feltöltve élvezhetjük majd az egész estét. Mit egyek buli előtt - merül fel a kérdés? Csusza, lepény és langalló receptek, ahogy még nem ismerted, mutatjuk, hogyan készítsd el buli előtt.
Buli előtt mit érdemes fogyasztani? Ez a kérdés sokakban felmerül, és most itt az ideje, hogy választ adjunk rá! Ráadásul három ízletes recepttel is szolgálunk, amelyek segítenek, hogy garantáltan ne éhezz meg a szórakozás közben. A Fanny magazin inspirációjával olyan laktató falatokat mutatunk be, amelyeket egyszerűen elkészíthetsz, így a buli előtti készülődés sem okoz majd gondot. Készülj fel egy felejthetetlen éjszakára!
1. A csuszatésztát főzzük ki enyhén sós, lobogó vízben úgy, hogy a csomagoláson szereplő főzési időt 2 perccel lerövidítjük. Szűrjük le, tegyük félre, hagyjuk langyosra hűlni.
2. Az áttört túrót alaposan keverjük ki a tejföllel, tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk. Végül óvatosan forgassuk össze a főtt tésztával. Az apróra felkockázott szalonnát süssük zsírjára egy kevés, serpenyőben felhevített olajon.
3. Simítsuk a tésztát egy kivajazott sütőtálba, szórjuk rá a szalonnát, locsoljuk meg a zsírral. Toljuk a 180 fokos sütőbe 30 percre. Tálaljuk tejföllel, felkockázott paprikával, snidlinggel.
FANNY-TIPP: A szalonna mellé érdemes egy kis kolbászt is sütni a tetejére! Ezzel nemcsak laktatóbbá teheted az ételt, hanem a buli előtti falatozás is még ízletesebb élménnyé válik.
1. A meghámozott és apró kockákra vágott burgonyát bő, enyhén sós vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le, és a főzővizet tegyük félre. A lisztet keverjük össze a kihűlt, áttört krumplival, élesztővel, tejjel és sóval. Fokozatosan adjunk hozzá 100-120 ml langyos főzővizet, hogy a tészta kellemesen lágy legyen. Kézzel dolgozzuk össze, majd letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni, amíg duplájára nő.
Egy lisztezett felületen dolgozva alaposan gyúrjuk át a tésztát, majd formázzuk meg, és nyomkodjuk bele egy nagyobb méretű tepsibe, amelyet sütőpapírral béleltünk ki. Ügyeljünk arra, hogy a tészta vastagsága körülbelül 1,5 cm legyen. Ezt követően hagyjuk pihenni körülbelül 15 percig. Végül süssük elő a tésztát a 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt, hogy a teteje kissé megszilárduljon.