Rövidesen ez válik mindenki favoritjává - nem csupán ízletes, de lenyűgöző megjelenésű is!

A Dobostorta megalkotásának 140. évfordulója adta a Magyarország Tortája verseny idei tematikáját, a nevezőknek ezt kellett újraálmodniuk. A győztes a gyulai Kézműves Cukrászda DCJ Stílusgyakorlat nevű alkotása lett, amely meggyel és meggypálinkával, különleges rétegzéssel, a múlt és a jelen találkozásával teszi még emlékezetesebbé Dobos C. József klasszikusát.

Kép: MTI/Lakatos Péter

A sütemény, amelynek elnevezése a híres Dobos C. Józsefre emlékeztet, gazdag összetevőivel hívja fel magára a figyelmet. A klasszikus dobostorta ízvilágát a csokoládé, a vaj, a karamell és a vanília harmóniája teremti meg. Az alapanyagok között megtalálható a friss meggy és a meggypálinka, melyek különleges ízt kölcsönöznek a desszertnek, míg a lágy csokoládé vajkrém sima textúrája tökéletes kiegészítése az élménynek.

Idén egy régóta dédelgetett álmunk vált valóra, amikor a vajkrémes torta lett a középpontban ezen a kiemelkedően jelentős szakmai versenyen. Az utóbbi évek során ezek a klasszikus torták némileg háttérbe szorultak a modern irányzatok árnyékában, pedig valójában sokkal gazdagabb cukrászati értéket képviselnek, mint amit a feledés homálya elengedne.

- mondta a nyertes alkotásról Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája különleges ízkalandra hívja az érdeklődőket augusztus 19-től, a Szent István Napi ünnepségek keretében a Magyar Ízek Utcájában. Ezen kívül az ország számos cukrászdájában is megkóstolhatók, amelyek listáját a cukraszat.net weboldalon találhatják meg az édességkedvelők. Ne hagyja ki ezt az ínycsiklandó lehetőséget!

Related posts