Nem papírzsákban, nem műanyag zacskóban: így érdemes a kenyeret optimálisan tárolni!

A legtöbb boltban a kenyeret olyan műanyag zacskóban kínálják, amit hazaérve sokan egyszerűen otthagynak. Pedig ez a gyakorlat valójában nem a legjobb választás a pékáru frissessége szempontjából. Érdemes lenne jobban odafigyelni arra, hogyan tároljuk a kenyeret, hogy megőrizzük ízét és állagát.

Ha a kenyér túl sok levegővel érintkezik, gyorsan elveszíti frissességét, és megkeményedik. Éppen ellenkezőleg, ha műanyagba csomagoljuk, a nedvesség fogságba esik, ami gyors penészedéshez vezethet. A Vince.hu szerint a legoptimálisabb megoldás a vászonzacskó használata. Ez a praktikus tároló lehetővé teszi, hogy a kenyér megfelelően "lélegezzen", miközben megakadályozza, hogy teljesen kiszáradjon.

Egy jól szellőző, zárható kenyértáska hosszabb ideig frissen tartja a kenyeret - magyarázza a portál. Sőt még jobb eredményt érhetünk el, ha a vászonba csomagolt kenyeret kenyértartó dobozban tároljuk. Fontos azonban, hogy a doboz ne zárjon teljesen légmentesen!

A kenyér hosszabb eltarthatóságának titka a fagyasztásban rejlik! Ahhoz, hogy megőrizd frissességét, csomagold be alaposan fóliába, majd tekerd be alufóliával vagy fagyasztópapírral. Fontos, hogy a fagyasztáshoz megfelelő zacskót válassz, és a lehető legtöbb levegőt távolítsd el belőle, mielőtt jól lezárod. Ne feledkezz meg arról sem, hogy címkézd fel a csomagot, és írd rá a dátumot, így elkerülheted, hogy véletlenül lejárt kenyeret fogyassz! Ezzel a módszerrel a kenyér hosszabb ideig megőrzi ízét és állagát!

Related posts